فهرست مطالب

رویکردهای نوین آموزشی - سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 32، پاییز و زمستان 1399)

نشریه رویکردهای نوین آموزشی
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 32، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید هدایت الله داورپناه، عبدالرسول جمشیدیان*، میلاد جوانمردی صفحات 1-22

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ادراک از حمایت تدریس بر کارآمدی تدریس در بین اعضای هییت علمی انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی همبستگی بود و جامعه آماری پژوهش، اعضای هییت علمی دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی 97 - 1396 بوده است که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (1970)، 242 نفر برای نمونه آماری تعیین شده و به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های حمایت تدریس و کارآمدی تدریس (FTE) چانگ و همکاران (2010) استفاده شده است. روایی پرسشنامه ها تایید شد و پایایی آن ها با روش آلفای کرونباخ به ترتیب 91/0 و 95/0 به دست آمد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss23 و Amos23 انجام گرفت. نتایج نشان می دهد حمایت تدریس تاثیر مثبت و معناداری بر کارآمدی تدریس دارد که به ترتیب منابع آموزشی، حمایت همکار و حمایت اداری دارای بیشترین تاثیر بر کارآمدی تدریس است. علاوه بر این، نتایج به دست آمده از بررسی ادراکات اعضای هییت علمی نشان داد: 1. اعضای هییت علمی زن در طراحی دوره و ارزیابی یادگیری؛ اعضای هییت علمی مرد در استفاده از فناوری و مدیریت کلاس؛ اعضای هییت علمی دارای سابقه تدریس کم، در استفاده از فناوری؛ اعضای هییت علمی دارای سابقه تدریس زیاد، در مدیریت کلاس؛ و اعضای هییت علمی گروه های علوم انسانی و زبان های خارجی، در طراحی دوره و مدیریت کلاس احساس کارآمدی بیشتری نشان دادند و 2. اعضای هییت علمی گروه علوم پایه نسبت به اعضای هییت علمی سایر گروه ها ازنظر منابع آموزشی، حمایت و پشتیبانی های کمتری را دریافت کرده اند. سرانجام، یافته های معادلات ساختاری حاکی از آن است که حمایت تدریس با ضریب مسیر 74/0 حدود 55 درصد از واریانس کارآمدی تدریس استادان را پیش بینی می کند.

    کلیدواژگان: حمایت تدریس، کارآمدی تدریس، اعضای هیئت علمی
  • خلیل غفاری*، بهمن یاسبلاغی، خورشید عبدالوند صفحات 23-42

    هدف این پژوهش، تعیین اثربخشی آموزش بازی با کلمات بر اصلاح مشکلات املایی دانش آموزان پایه اول ابتدایی شهرستان ازنا است. این پژوهش، پژوهشی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل نابرابر است که از دو گروه آزمایش و کنترل تشکیل شده است. جامعه آماری را همه دانش آموزان پایه اول دبستانی شهر ازنا در سال تحصیلی 99-98 به تعداد 987 نفر تشکیل دادند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای چندمرحله ای بود. باتوجه به اینکه روش پژوهش روش نیمه آزمایشی است، حجم نمونه در هر گروه 10 نفر انتخاب شد. با گرفتن آزمون املا از دانش آموزان، نمونه دارای مشکلات املایی شناسایی شدند. سپس دوره آموزشی بازی با کلمات در 13 جلسه، هفته ای دو بار به مدت 30 دقیقه اجرا شد. برای جمع آوری داده ها از آزمون پژوهشگرساخته مشکلات املایی استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج براساس یافته ها نشان دادند دوره آموزشی بازی با کلمات در بهبود خطاهای املایی مرتبط با حافظه دیداری، شنیداری و دقت و توجه و نیز نارسانویسی اثربخش است و سطح معناداری آن (001/0) است. براساس نتایج، بازی با کلمات بر خطاهای املایی دانش آموزان  پایه اول ابتدایی تاثیر دارد و زمانی که دانش آموزان این بازی را دریافت می کنند، مهارت های نوشتاری، دقت و توجه و حافظه دیداری و شنیداری آنها بهبود می یابد و مطالب را بهتر به یاد می آورند.

    کلیدواژگان: بازی با کلمات، مشکلات املایی، پایه اول
  • محمدرضا نظریان، احمد عابدی*، علی مهداد، محمدعلی نادی صفحات 43-58

    هدف پژوهش حاضر، مطالعه تجارب زیسته معلمان در زمینه شناسایی استعدادهای دانش آموزان براساس ابعاد و مولفه های الگوی تدریس اثربخش است و روش پژوهش آن، کیفی از نوع پدیدارشناسی است. مصاحبه شوندگان پژوهش شامل همه معلمان سرگروه آموزشی ابتدایی نواحی و مناطق آموزش و پرورش استان اصفهان در سال تحصیلی 98-1397 بودند. برای انتخاب شرکت کنندگان از شیوه نمونه گیری هدفمند و تا حد اشباع استفاده شد که در این پژوهش 38 نفر بودند. ابزار پژوهش، مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته بود. روش تجزیه و تحلیل داده ها، تحلیل انعکاسی یا تاملی با استفاده از روش شش مرحله ای ون منن (1990) بود. از نتایج پژوهش با تجزیه و تحلیل داده ها، 5 مضمون اصلی (درگیرکردن دانش آموزان، کنجکاوکردن دانش آموزان، ایجاد فرصت ابراز وجود، ارزشیابی هدف آزاد و توسعه برداشت ها از محتوای آموخته شده) و 15 زیرمضمون در ابعاد و مولفه های الگوی تدریس اثربخش برای شناسایی استعدادهای دانش آموزان کشف شد. پیشنهاد می شود معلمان علاوه بر به کارگیری روش های فعال از این تکنیک ها نیز برای شناسایی دانش آموزان بااستعداد استفاده کنند.

    کلیدواژگان: تجارب زیسته، الگوی تدریس اثربخش، استعدادیابی دانش آموزان، پدیدار شناسی
  • میثم کیوانی، مهدی زیرک*، حسین مومنی مهموئی، علی حسین زاده صفحات 59-80

    این پژوهش با هدف طراحی مدل فرهنگ یادگیری الکترونیکی درجهت پذیرش فناوری اطلاعات و استقرار مدیریت ارتباط با مشتری اجتماعی[1] انجام شده است. در این پژوهش، از روش پژوهش آمیخته (اکتشافی متوالی) استفاده شد. برای این منظور، با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته و روش تحلیل تم به تحلیل های کیفی پرداخته شد و پس از دست یابی به شاخص های اصلی، به هریک از مولفه های مربوطه، مبتنی بر داده های نرم مستخرج از نظر خبرگان این حوزه پرداخته شد. یافته های پژوهش حاکی از هفت تم اصلی است که عبارت اند از عوامل ساختاری، عوامل رفتاری، عوامل محیطی، فرایندها، خروجی، اثر و پیامد. در بخش کمی پژوهش با استفاده از فرمول کوکران از میان 922 نفر جامعه آماری کارکنان سیمان شرق، 271 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. پرسشنامه حاصل از مقوله های کیفی با استفاده از طیف لیکرت کمی سازی شد و با استفاده از نرم افزار لیزرل تجزیه وتحلیل شد. ابتدا اطلاعات تحلیل عاملی اکتشافی شد. سپس در مرحله بعدی با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، اعتبار سازه ای پژوهش آزمون شد و رابطه آماری بین متغیرها با شاخص های آن با میانگین پاسخ های بین 19/2 تا 35/4 تایید شد. این اعداد نشان می دهد پاسخ ها در دامنه مناسبی قرار دارند و بین عوامل اصلی و زیرمولفه های آن رابطه وجود دارد. همچنین، برای آزمون فرضیه های آماری از آزمون t استیودنت برای استنباط تایید و یا رد فرضیه های آماری پژوهش استفاده شد. درنتیجه، ابعاد اصلی سه گانه فرایندها، عوامل و نتایج و مولفه های مرتبط با مدل در سطح اطمینان 95درصد تایید شد. باتوجه به شکل مدل نهایی پژوهش، می توان بیان کرد که مدل ارایه شده دارای روابط علی بین ابعاد مدل در شرایط استاندارد و معناداری است و می توان به نتایج به دست آمده استناد کرد

    کلیدواژگان: فرهنگ یادگیری الکترونیکی، پذیرش فناوری اطلاعات، مدیریت اجتماعی ارتباط با مشتری (SCRM)، کارکنان سیمان شرق
  • امینه محبی امین*، رضا جبله صفحات 81-96

    مشق شب همواره به عنوان یکی از عوامل مهم در یادگیری دانش آموزان مطرح بوده است. هدف از این پژوهش، بررسی دیدگاه معلمان دوره ابتدایی شهر سبزوار درباره طرح حذف مشق شب و جایگزینی تکالیف مهارت محور بود. مشارکت کنندگان این پژوهش شامل 30 نفر از معلمان ابتدایی شهر سبزوار در سال تحصیلی 98-1397 بودند. روش پژوهش از نوع کیفی پدیدارشناسی بود. نمونه های پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه سازمان یافته استفاده شد. یافته ها با استفاده از سه مرحله کدگذاری استراوس و کوربین تحلیل شد. نتایج نشان داد که دیدگاه معلمان دارای 9 مضمون اصلی و 50 مضمون فرعی است. لزوم تدارک بسترهای لازم برای اجرای طرح، بروز قابلیت های فردی مثبت، بروز مشکلات یادگیری، امکان فراغت بیشتر دانش آموز، ناآشنایی معلمان و والدین با طرح، همکاری بیشتر والدین و دانش آموز، نبود شرایط لازم برای انجام مشق شب در مدرسه، رشد مهارت های اجتماعی در دانش آموزان و ایجاد اشتیاق تحصیلی، لزوم توجه بیشتر به پرورش حیطه نگرشی و مهارتی از محورهای اصلی این پژوهش بود. نتیجه پژوهش نشان داد از دیدگاه معلمان حذف مشق شب و جایگزینی تکالیف مهارت محور، آثار مثبتی برای یادگیری دانش آموزان دارد که برای اجرا نیازمند رعایت الزاماتی است.

    کلیدواژگان: حذف مشق شب، تکالیف مهارت محور، تحقیق کیفی
  • داود گوگانی، علی ایمان زاده*، شهرام رنجدوست صفحات 97-112

    پژوهش حاضر به منظور طراحی و اثربخشی آموزش مطالعات اجتماعی براساس الگوی IPARD بر مهارت های یادگیری خدمت محور در دانش آموزان دوره متوسطه اول صورت پذیرفته است. پژوهش حاضر یک پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه است. جامعه پژوهش، کلیه دانش آموزان دختر مدارس دولتی شهر تبریز بودند که 30 نفر از کودکان دختر مدارس دوره متوسطه اول شهر تبریز به صورت روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی (15 نفر) و کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. دانش آموزان گروه آزمایش براساس روش یادگیری خدمت محور و دانش آموزان گروه گواه براساس روش سنتی آموزش داده شدند. از ابزار پرسشنامه پژوهشگرساخته یادگیری خدمات رسانی به عنوان پیش آزمون پس آزمون در این پژوهش استفاده شد. از هر دو گروه پیش آزمون یادگیری خدمت رسانی گرفته شد. آلفای کرونباخ محاسبه شده در این پرسشنامه 79/0 است. روایی پرسشنامه نیز ازطریق نظر متخصصین احراز شد. برنامه آموزشی طراحی شده به عنوان متغیر مستقل در 11 جلسه (هفته ای 2 جلسه) بر روی آنها اجرا شد. سپس بعد از دریافت محتوای آموزشی طراحی شده براساس الگوی آیپارد بر روی گروه آزمایش، از هر دو گروه پس از 24 ساعت، دوباره پس آزمون یادگیری خدمت محور گرفته شد و درنهایت، داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس و در نرم افزار SPSS نسخه 13 تحلیل شد. در روش اجرای برنامه آموزش محتوا از روش متناسب با الگوی آیپارد استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد آموزش برنامه درسی مطالعات اجتماعی خدمت محور طراحی شده براساس الگوی IPARD بر نمرات یادگیری خدمت محور دانش آموزان اثربخش بوده است و دانش آموزان نسبت به برنامه درسی سنتی در تمام مولفه های یادگیری خدمت رسانی عملکرد بهتری از خود نشان دادند.

    کلیدواژگان: مطالعات اجتماعی، الگوی آیپارد، یادگیری خدمت محور، دوره متوسطه اول
  • رضا علی طرخان*، زینب مصطفوی صفحات 113-136

    پژوهش حاضر با هدف طراحی چهارچوبی مفهومی برای تعامل دانشجویان در محیط یادگیری الکترونیکی، با استفاده از روش فراترکیب انجام شده است. در این پژوهش، به منظور ایجاد همگرایی میان یافته های پژوهش های پیشین در حوزه تعامل در یادگیری الکترونیکی و ارایه چهارچوبی منسجم با انواع تعامل با بهره گیری از روش فراترکیب با استفاده از نرم افزارQSRNVIvo8 یافته های کیفی پژوهش های پیشین بررسی و تفسیر شد. در گام نخست، انواع تعامل در محیط یادگیری الکترونیکی از منابع منتخب که شامل 39 مقاله، پایان نامه و کتاب از پایگاه های داده ها بود، از میان 341 منبع اولیه به صورت هدفمند و با ارزیابی و امتیازبندی برمبنای بیشترین ارتباط با موضوع پژوهش انتخاب شدند. سپس در مراحل بعدی با استفاده از روش کدگذاری باز و کدگذاری محوری تجزیه وتحلیل شدند. نتیجه پژوهش، ارایه چهارچوبی مفهومی از انواع تعامل در محیط یادگیری الکترونیکی را در انواع مختلف [مشتمل بر تعامل یادگیرنده یادگیرنده، تعامل یادگیرنده محتوا، تعامل یادگیرنده استاد و تعامل یادگیرنده دستیار] و مولفه های آن و ارایه راهکارهایی به منظور تسهیل روند تعامل را در محیط یادگیری الکترونیکی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: تعامل، انواع تعامل (استاد، دانشجو، محتوا و دستیار آموزشی)، یادگیری الکترونیکی، روش فراترکیب
  • مهین نادری، سید ابراهیم میرشاه جعفری *، بی بی عشرت زمانی، محمد نیکخواه صفحات 137-160

    هدف پژوهش حاضر تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید طرح درس‌‌پژوهی از دیدگاه مجریان درس‌پژوهی بود. روش پژوهش ترکیبی (کیفی‌‌کمی) از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی مجریان طرح درس‌پژوهی و در بخش کمی معلمان بودند. حجم نمونه کیفی با استفاده از روش نمونه‌گیری هدفمند زنجیره‌ای و اشباع اطلاعات جمع‌آوری‌شده 20 نفر بود. در بخش کمی با استفاده از فرمول کوکران 294 نفر از معلمان به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه‌ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه پژوهشگرساخته بود. روایی پرسشنامه را 5 نفر از استادان برنامه درسی تایید کردند و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ، 94درصد به دست آمد. ابزار تجزیه‌وتحلیل اطلاعات بخش کمی نرم‌افزار spss  نسخه 23 و در بخش کیفی، نرم‌افزار مکث کیودا بود. در بخش کمی از روش‌های آماری توصیفی و استنباطی مانند درصد، فراوانی، میانگین و آزمون فریدمن و در بخش کیفی از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته استفاده شد. یافته‌های پژوهش بخش کیفی در مهم‌ترین نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای درس‌پژوهی در مولفه‌های اهداف، اجرا و ارزشیابی دسته‌بندی شد. مهم‌ترین نقاط قوت ترویج مشارکت، تبادل نظرات، مهم‌ترین نقاط ضعف زمان‌بربودن و وجود قوانین محدودکننده، مهم‌ترین فرصت‌ها توسعه فرهنگ و ظرفیت پژوهش، و مهم‌ترین تهدیدها بدفهمی درس‌پژوهی و پاسخ‌گونبودن تعیین شد. در بخش کمی نتایج نشان داد گسترش فرهنگ یادگیری مشارکتی، اجرای نمایشی درس‌پژوهی برای شرکت در جشنواره، چاپ و نشر منابع پژوهشی در سطح گسترده و زمان‌بربودن اجرای درس‌پژوهی به‌ترتیب مهم‌ترین نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای درس‌پژوهی ازنظر معلمان بود.

    کلیدواژگان: تحلیل، قوت، ضعف، فرصت، تهدید، درس پژوهی، معلمان، مجریان طرح
  • ثریا خزائی، محبوبه عارفی * صفحات 161-178

    آموزش در محیط‌‌های یادگیری الکترونیکی در مقایسه با محیط‌‌های چهره‌به‌‌چهره، محیطی متفاوت و جدید است. نبود حضور فیزیکی معلم و فراگیران در محیط‌‌های یادگیری الکترونیکی می‌‌تواند به یک معضل اساسی در چنین دوره‌‌هایی مبدل شود؛ زیرا اثرات نامطلوبی بر رضایت، ماندگاری و عملکرد تحصیلی فراگیران دارد؛ بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی سطح حضور آموزشی، حضور اجتماعی و حضور شناختی به‌عنوان سه مولفه تاثیرگذار بر حس حضور در دوره‌‌های مبتنی‌بر وب در دانشگاه شهید بهشتی انجام گرفت. روش پژوهش در این پژوهش، روش توصیفی‌‌پیمایشی بود. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان مشغول به تحصیل در دوره‌‌های یادگیری الکترونیکی دانشگاه شهید بهشتی در سال تحصیلی 1399-1398 بودند. حجم نمونه‌‌ این پژوهش، 380 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد به‌روش نمونه‌‌گیری دردسترس انتخاب شدند که از این میان 293 پرسشنامه قابل‌تحلیل بود. برای پاسخ به سوالات پژوهشی از آزمون تی تک‌نمونه‌ای، رتبه‌ای فریدمن و ویلکاکسون استفاده شد. آزمون تی تک‌نمونه‌ای نشان داد میزان هر سه مولفه حضور آموزشی، شناختی و اجتماعی به‌طور معناداری از میانگین حد وسط کمتر (p<0.01) و براین‌اساس در سطح نامطلوبی قرار دارند. براساس آزمون رتبه‌ای فریدمن بیشترین رتبه میانگین متعلق به مولفه حضور اجتماعی و کمترین رتبه میانگین مربوط به مولفه حضور شناختی و مولفه حضور آموزشی در رتبه دوم قرار داشت. بین 3 مولفه حضور آموزشی، اجتماعی و شناختی تفاوت معناداری وجود دارد (p<0.01). براساس نتایج آزمون ویلکاکسون بین رتبه مولفه حضور آموزشی با رتبه مولفه‌های شناختی و اجتماعی و بین رتبه دو مولفه حضور شناختی و اجتماعی اختلاف معنا‌داری وجود دارد (p<0.01).

    کلیدواژگان: حضور آموزشی، حضور اجتماعی، حضور شناختی، دوره های مبتنی بر وب
  • میمنت عابدینی بلترک *، حمیدرضا کمالی اردکانی صفحات 179-194

    کیفیت آموزشی از دغدغه‌هایی است که نظام‌های دانشگاهی برای دست‌یابی به آن در تلاش هستند و عوامل مختلفی بر این کیفیت اثرگذار است. در دهه‌های اخیر، آموزش عالی با مشکلاتی روبه‌رو شده که نیاز به بهبود کیفیت احساس می‌شود. بررسی‌ها حاکی از آن است که علی‌رغم اهمیت این مهم، همچنان موضوع آموزش دچار نارسایی‌های فراوانی است که کیفیت آن را خدشه‌دار می‌کند؛ به‌همین‌دلیل، شناسایی و رتبه‌بندی عوامل اثرگذار می‌تواند افزایش کیفیت در آموزش را به‌دنبال داشته باشد؛ بنابراین، هدف این پژوهش شناسایی و رتبه‌بندی عوامل موثر بر کیفیت آموزشی رشته علوم تربیتی دانشگاه مازندران است. روش این پژوهش، مطالعه موردی است که با مطالعه و بررسی متون، 31 عامل به‌عنوان عوامل اثرگذار شناسایی شد و براساس تحلیل مضمون (فراگیر، سازمان‌دهنده و پایه) تحلیل شد. با روش هدفمند 7 نفر از خبرگان انتخاب شدند و به پرسشنامه پژوهشگرساخته پاسخ دادند و داده‌ها با استفاده از روش ویکور فازی، تحلیل شد. یافته‌های پژوهش نشان داد از دیدگاه خبرگان، از 31 عامل استخراج‌شده از پیشینه پژوهش، 8 عامل اثرگذارترین عوامل بر کیفیت آموزشی رشته علوم تربیتی هستند. این عوامل عبارت‌اند از: میزان علاقه‌مندی استاد به تدریس؛ داشتن مشارکت فعال در جریان تدریس؛ استفاده از مفاهیم جدید علمی برای هر واحد درسی؛ سطح سواد؛ درگیرکردن ذهن با مسایل درسی توسط استادان؛ امکانات فیزیکی کلاس ازلحاظ نور، صندلی، گرما و سرما؛ فضای آموزشی مطلوب درجهت انجام کارهای پژوهشی و میزان علاقه‌مندی به تحصیل که به‌ترتیب از بالاترین درجه اهمیت برخوردار هستند. باتوجه‌به عوامل اثرگذار که در پژوهش شناسایی و اولویت‌بندی شد، لازم است مسیولان آموزش عالی و روسای دانشگاه‌ها به این عوامل بیش‌ازپیش توجه کنند تا این‌گونه کیفیت آموزش ارتقا یابد.

    کلیدواژگان: کیفیت آموزشی، علوم تربیتی، ویکور فازی
|
  • Seyed Hedayat Allah Davarpanah, Abdolrasool Jamshidian *, Milad Javanmardi Pages 1-22

    The purpose of this research was to investigating the effect of perception of teaching support on teaching efficiency among faculty members. The method of the research was descriptive correlative and Statistical population of the research included all faculty members of university of Isfahan, in academic year 2017- 2018, and a sample of 242 persons by using proportional stratified sampling were randomly selected. To collect information, researcher has used two questionnaire: Teaching Support and Teaching Efficacy (FTE) Chang et al. (2010). The validity of questionnaires was confirmed and reliability of questionnaire were determined through cronbach alpha coefficients that resulted in 0.91 and 0.95 respectively. Collected data were analyzed using software SPSS 23 and Amos23.The results showed that there is a positive and significant relationship among perceived teaching support and teaching efficacy and teaching resources, peer support and administrative support, respectively, had the most effect on teaching efficiency. Moreover, Also, the results of the review of the Faculty perceptions showed: 1) Female faculty members report a higher level of efficacy in course design and learning assessment; Male faculty members report a higher level of efficacy in technology usage and class management; faculty members with low teaching experience indicate higher perceptions of teaching efficacy in technology usage; Faculty members with high teaching experience indicate higher perceptions of teaching efficacy in class management; and Faculty members in education and Foreign Languages report a higher level of efficacy in course design and class management than faculty members in other disciplines. And 3) The faculty members of science received less support than other faculty members in the dimension of teaching resources. Finally, Results of structural equations showed that Perceived teaching support with path coefficient of 0.74 directly explain 55 percent of the variance of teaching efficacy.

    Keywords: teaching support, Teaching efficacy, Faculty Members
  • Khalil Ghaffari *, Bahman Yasbolaghi, Khorshid Abdolvand Pages 23-42

    The purpose of this study was to determine the effect of word game teaching on correcting spelling problems among primary school students in Azna city. This study was a quasi-experimental study with a pre-test with post-test design and an unequal control group. It consisted of two experimental and control groups. The statistical population of this tudy consisted of all 987 first-grade primary school students of Azna city in the academic year of 2019-2020. A cluster random and multi-stage sampling method was used in the present study. Since the research method was quasi-experimental, the sample size was selected at 10 students at each group. By taking spelling tests from students, spelling problems were identified. Then, the word game course was implemented in 13 sessions, twice a week and 30 minutes per session. To analyze the data, analysis of covariance was used. Results showed that the word teaching course was effective in increasing short-term memory function, correction of misspelling, strengthening visual and auditory memory and improving accuracy, attention and progress in spelling scores of students. Based on the results, word game corrects the spelling problems of primary school students, and when students receive this game, their writing skills, accuracy, attention, and visual and auditory memory improve and remember things better, and write words better.

    Keywords: word Game, spelling Problems, visual, auditory memory, accuracy, attention
  • Mohammad Raza Nazarian, Ahmad Abedi *, Ali Mahdad, MOHAMMAD ALI Nadi Pages 43-58

    The purpose of this study was to study teachers 'lived experiences in identifying students' talents based on the dimensions and components of effective teaching model. The research method was qualitative phenomenological. The participants of the study were all teachers of elementary schools in Isfahan province education districts in the academic year 1398-1989. Purposeful and saturated sampling method was used to select participants, which included 38 individuals. Research tool was in-depth and semi-structured interviews. The method of data analysis was reflective analysis using van Manen's (1990) six-step method. Results showed that, by analyzing the data, 5 main themes (Engaging students), Learners, Opportunity to Existence, Objective-Free Evaluation, and Development of Perceptions of Learned Content) and 15 sub-themes on the dimensions and components of an effective teaching model were identified to identify students' talents. Therefore, it is suggested that teachers use these techniques with active techniques to identify gifted students.

    Keywords: LIFE EXPERIENCES, EFFECTIVE TEACHING MODEL, STUDENTS 'ACCOUNTING, PHENOMENA
  • Meysam Keivani, Mehdi Zirak *, Hosein Momenimahmouei, Ali Hosseinzadeh Pages 59-80

    This study was conducted to design an e-learning culture model for the adoption of information technology and Social Customer Relationship Management(SCRM) deployment. In this research, mixed research method was used. For this purpose, using semi-structured interview and thematic analysis method, qualitative analysis and after obtaining the main indices of each of the relevant components, based on soft data obtained from experts in this field were analyzed. Findings of the research indicate seven main themes including structural factors, behavioral factors, environmental factors, processes, output, effect and outcome. In the quantitative part of the research, using Cochran formula, out of 922 people, as statistical population of the shargh Cement staff, 271 persons selected by simple random sampling as the sample size. The questionnaire from the qualitative categories was quantified using the Likert scale and analyzed using LISREL software. Collected data was first analyzed by exploratory agent. Then, in the next step, using confirmatory factor analysis, the validity of the research structures was tested and the statistical relationship between the variables and its indicators were confirmed with an average response between 2.19 and 4.35. These numbers indicate that the responses are in the right range and that there is a relationship between the main factors and its sub-components. To test the statistical hypotheses, Student t-test was used to infer the confirmation or rejection of the statistical hypotheses of the research. As a result, the three main dimensions of processes, factors and outcomes and components related to the model were confirmed at a 95% confidence level. According to the final research model, it can be concluded that the proposed model has causal relationships between the dimensions of the model in standard and significant conditions and the obtained results can be cited.

    Keywords: Culture of E-learning, adoption of IT, Social customer relationship management (SCRM), shargh Cement staff
  • Amineh Mohebiamin *, Reza Jabale Pages 81-96

    Homework has always been one of the most important factors in students' learning. The purpose of this study was to investigate the views of primary school teachers in Sabzevar about the plan to eliminate homework and replace it with skills-based assignments. Participants in this study were 30 primary school teachers in the city of Sabzevar in the academic year 2018-2019. The research method was qualitative phenomenological. Using purposive sampling method, research samples were selected. Data collection tools were semi-structured interviews. Findings were analyzed using three stages of Strauss and Corbin coding. Results showed that teachers' views have 9 main themes and 50 sub-themes. The need to provide the necessary conditions for the implementation of the plan, emergence of positive personal abilities, learning difficulties, possibility of more leisure for students, lack of familiarity of teachers and parents with the plan, more cooperation between parents and students, lack of necessary conditions for homework in school, growth social skills in students and creating academic enthusiasm, need to pay more attention to training attitudes and skills are the main axes of this research .The results showed that from the teachers 'point of view, eliminating homework and replacing skill-based assignments has positive effects on students' learning that requires compliance.

    Keywords: Elimination of homework, Skill-based assignments, Qualitative Research
  • Davood Gogani, Ali Imanzadeh *, Shahram Ranjdoost Pages 97-112

    The present study was conducted to design and effectiveness of social studies education model based on the IPARD model on service-oriented learning skills in junior high school students. The present study is a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design with a control group. The study population was all female students of public schools in Tabriz that 30 female students of primary schools in Tabriz were selected by multi-stage sampling method and randomly divided into two experimental groups (15 people) and control (15 people) were replaced. The students in the experimental group were trained based on the service-oriented learning method and the students in the control group were trained based on the traditional method. A researcher-made service learning questionnaire was used in pre-test and post-test. The service learning test was taken from both groups. Cronbach's alpha calculated on this questionnaire at 0.79. The validity of the questionnaire was also verified by experts. The training program designed as an independent variable was performed on them in 11 sessions, two sessions per week. Then, after receiving the training content designed based on the IRARD model on the experimental group, after twenty-four hours, both groups retake the service-oriented learning test. Finally, the data were analyzed using analysis of covariance in SPSS software version 13. In the content implementation program, the method appropriate to the IRARD pattern was used. Findings showed that service-oriented social studies curriculum design based on IRARD model was effective on students' service-oriented learning scores and students performed better in all components of service learning compared to the traditional curriculum.

    Keywords: Social studies, IPARD model, service learning, junior high school
  • Reza Tarkhan *, Zeinab Mostafavi Pages 113-136

    The present study aims to design a conceptual framework for student interactions in ane-learning environment using meta-combination method. In this study, qualitative research findings of previous researches were reviewed and interpreted in order to create a convergence between the findings of previous researches in the field of interaction ine-learning and the provision of a coherent framework with various types of interactions using meta-combination method through QSRNVIvo8 software. In the first step, the types of interactions in the e-learning environment from selected resources that included 39 papers, theses and books from databases were selected from 341 original sources targeted and evaluated and ranked on the basis of the highest relevance to the subject of research. Then, in the next steps, using open coding and axial encoding methods dada were analyzed. Result of the study presents a conceptual framework of types of interaction in the e-learning environment in a variety of types (learner-coach interaction, learner-content engagement, learner-instructor interaction and learner-learner interaction) and its components and provide solutions to facilitate the process of interaction in e-learning environment.

    Keywords: Interaction, Types of interaction, (Teacher- Student- Content & Teaching Assistant) e-learning, Meta-synthesis
  • Mahin Naderi, Ebrahim Jafari *, BIbi Eshrat Zamani, Mohammad Nikkhah Pages 137-160

    This study aimed to analyze the strengths, weaknesses, opportunities, and threats of the "lesson study" course from executives perspective. The study employed an exploratory sequential mixed methods research design. The sample size consisted of 20 subjects selected through a purposive chain sampling and data saturation in qualitative section. In the qualitative section, the sample was saturated through a semi-structured interview with 20 people. In the quantitative section, 294 teachers were selected as a sample using Cochran's formula. The data collection instrument was semi-structured in the qualitative part of the interview and a researcher-made questionnaire in the quantitative section.The validity of the questionnaire was confirmed by 5 professors of the curriculum and its reliability was obtained at 94% using Cronbach's alpha.  The data analysis instruments in the quantitative section was SPSS software v-23 and in the qualitative section was MAXQDA software. In the quantitative section descriptive and inferential statistical methods such as percentage, frequency, mean, and Friedman test were used. In the qualitative section, the semi-structured interviewing technique was employed. Findings of the qualitative research section were categorized into the most important strengths, weaknesses, opportunities and threats of the course, including components related to objectives, implementation and evaluation. The most important strengths are the participation promotion and exchange of views; the most critical weaknesses are its time-consuming nature, and restrictive laws are the most significant opportunities for developing culture and research capacity. The most critical threats were misunderstanding and lack of accountability in the lesson study course. The quantitative section results showed that development of participatory learning culture, theatrical performance of the lesson study course to participate in the festival, the publication of research resources on a large scale, and the course's time-consuming implementation are the most important strengths, weaknesses, opportunities, and threats of the lesson study course from the teachers' viewpoints.

    Keywords: strengths, weaknesses, Opportunities, Threats, Lesson Study, teachers
  • Soraya Khazai, Mahboobe Aarefi * Pages 161-178

    When teaching in an e-learning environment, we are faced with a different and new environment compared to the face-to-face. Lack of teacher and learner physical presence in e-learning environments can turn into major problem in such courses, since, it has diverse effects on students' satisfaction, durability, and academic performance. Hence, the present study was conducted to investigate the Levels of teaching presence, cognitive presence and social presence as three components affecting the sense of presence in web-based courses at Shahid Beheshti University. The research method applied in this study was descriptive survey method. The statistical population included all students studying at Shahid Beheshti University  in  academic year 2019-2020. for this study, the sample size of 380 students in the master 's degree was selected from the available sampling method, which were 293 questionnaires analyzed. To answer the study questions, Friedman and Wilcoxon one-sample t-test and rank test were applied. One-sample t-test showed that the rate of all three components, namely, teaching, cognitive, and social presence was significantly lower than the mean average (p<0.01), and therefore, at an unfavorable rate. According to Friedman rank test, the highest mean rank belonged to social presence and the lowest mean rank belonged to cognitive presence; teaching presence was in the second rank. There was a significant difference among the components of teaching, cognitive, and social presence (p<0.01). Based on the results of Wilcoxon test, there was a significant difference between the rank of teaching presence and the ranks of cognitive and social presence, as well as between the ranks of cognitive and social presence (p<0.01).

    Keywords: teaching presence, Social Presence, cognitive presence, Web-based courses
  • Meimanat Abedini Baltork *, Hamidreza Kamali Ardakani Pages 179-194

    Educational quality is one of the issues that academic systems are trying to achieve, and various factors affect this quality. In recent decades, higher education has faced challenges that need to be improved. Studies show that despite the importance of this issue, the issue of education still has many shortcomings that impair its quality. For this reason, identifying and ranking influential factors can lead to an increase in the quality of education Therefore, this study aimed to identify and rank the factors affecting the educational quality of educational sciences at the University of Mazandaran. Research method was a case study that by studying and reviewing the texts, 31 factors were identified as influential factors and analyzed based on thematic analysis (comprehensive, organizing, and inclusive).7 experts were selected by the purposeful method and answered the research made questionnaire and analyzed using fuzzy Vikor method. The research findings showed that from the perspective of experts, 31 factors extracted from the research literature; 8 factors are the most influential factors on the educational quality of educational sciences.These factors include: lecturer interest in teaching; active participation in teaching; use of new scientific concepts for each subject; literacy; engaging teachers with subject matter; facilities Physical class in terms of light, chairs, heat and cold; desirable teaching space for research and interest in education are of the highest importance respectively. Considering the influential factors that were identified and prioritized in the study, it is necessary for higher education officials and university chancellors to pay more attention to these factors in order to achieve such quality of education.

    Keywords: educational quality, educational sciences, Fuzzy VIKOR method